Två låtar och två dödsfall

För andra gången på kort tid släpper producentduon Pira & Kniva en låt och en musikvideo för att hylla en vän som gått bort.
För bara ett år sedan släppte duon låten Mörkret över oss med bland annat reggaeartisten Governor Andy. låten var en hyllning till en barndomsvän som hittades död i en sjö i juli 2014. Idag, ett år senare släpper de låten Höstlöv också den en hyllning till en vän som hastigt gått bort. Kreativiteten är ett sätt att hantera de tragiska dödsfallen och ett sätt att försöka uttrycka sin oerhörda saknad och respekt.

– Dessa produktioner är en hyllning till våra två vänner som nyligen gått vidare och till deras familj och vänner. Jag är mycket mån att visuellt genom dom förmedla hopp, tröst och ett bandage för smärtan & ångesten efter förlusten av en nära, säger Patrik Pira.

Av fyra barndomsvänner som växte upp tillsammans under 80 och 90-talet, är det idag bara Patrik Pira och Daniel Nikoloski kvar. Daniel Nikolosi, som också rappar på Höstlöv, har en bakgrund med missbruk och kriminalitet.

– Musiken och arbetet med videon har har också varit ett sätt för mig att stötta Daniel Nikoloski som har missbrukat droger i 20 år, och försöka leda honom på rätt väg så att inte han också rycks ifrån oss förtidigt som de två andra vännerna, fortsätter Patrik Pira.

På låten Höstlöv, som är en hiphop/rock ballad medverkar förutom Daniel Nikolosi även Tereze Elmersund (under artistnamnet Anima). Videon till deras låt Mörkret över oss kan du se nedanför.

Patrik Pira, Karl Niva & Daniel Nikolo

Patrik Pira, Karl Niva & Daniel Nikolosi

Musikvideo_moods_Anima (Terez Elmersund)

Anima (Terez Elmersund)

DelaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Mörkret över oss är den första av två låtar och videos till en vän som tragiskt gått bort.

Live Support