Är du misstänkt för narkotikabrott – skaffa en bra advokat

Är du misstänkt för narkotikabrott har du rätt att anlita en advokat. Välj någon som är expert på just narkotikabrott och öka dina chanser till ett bra försvar.

Narkotikabrott är ett mycket vanligt brott i Sverige. Det kan gälla allt från eget bruk eller försäljning i liten skala till organiserad brottslighet. Om du har hamnat i klistret och är misstänkt är det en bra idé att skaffa en försvarsadvokat som vet vad hen gör.

Du har rätt att välja vem du vill. Välj någon som vet vilka frågor som ska ställas och som kan hjälpa dig att hålla straffet nere eller till och med bli friad. Tyvärr händer det att det finns förutfattade meningar om den som är misstänkt och det kan påverka dig negativt.

Lite att tänka på om du är misstänkt för narkotikabrott

Förutom att skaffa en bra advokat, finns det lite olika saker att tänka på. Du behöver vara helt införstådd med vad du har hamnat i. Beroende på hur grovt ditt narkotikabrott anses vara riskerar du allt från böter till flera år i fängelse. Om du blir dömd finns det risk att du dessutom kan bli skyldig att betala av delar eller hela kostnaden för din offentliga försvarare.

Att bli misstänkt för narkotikabrott påverkar inte bara den som det gäller, utan det påverkar ofta omgivningen och hela familjer; föräldrar, syskon, vänner, bekanta och eventuella kollegor. Det bästa sättet är därför att förebygga hela proceduren genom att du håller dig borta från drogerna helt och hållet.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik